Hrvatski radio

Radio Rijeka

Načelnici, gradonačelnici i čelnici PGŽ: pogled prema boljoj budućnosti

07.04.2017.

15:18

Autor: Neva Funčić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obilaskom gradilišta škole i sportske dvorane, u Baški je završio dvodnevni susret gradonačelnika, općinskih načelnika i primorsko-goranske županijske uprave. To je šesti ovakav susret i posljednji radni u mandatu.

Nova škola je pred završetkom, ali i politički mandati lokalnih vlasti. Teme dvodnevnoga susreta u Baški bile su usmjerene prema budućnosti i razvoju: savez za željeznicu i integrirani prijevoz putnika, modularna gradnja, suradnja sa Zakladom Sveučilišta u Rijeci te mogućnosti etične banke.

Od kolega su se u Baški oprostili oni koji neće na izbore, kastavski gradonačelnik Ivica Lukanović i načelnik Općine Čavle Željko Lambaša. Ponosan je na sve svoje mandate, ne samo zadnji, koji je bio posebno uspješan jer su napravili vrtić i puno drugih dobrih stvari. "Svih 20 godina, koliko sam načelnik, vidi se kako su Čavle rasle", rekao je Lambaša i dodao da bez straha prepušta vođenje općine mlađim ljudima.

Jedna od mlađih je i Ana Kučić, koja je tek u listopadu preuzela Mali Lošinj. "Dobro je bilo", govori, te pojašnjava da je u timu sadašnjega ministra Garija Capellija već osam godina. Pokrenuli su, kaže, brojne projekte, a najvažniji koji slijedi je dogradnja zračne luke. "Ishođena je lokacijska dozvola, a ovaj strateški hrvatski projekt je trenutno na prednotifikaciji u Europskoj komisiji", kaže Kučić.

Nezavisni Dražen Mufić županu je poklonio katalog projekata u Vrbovskom. "Puno je novca uloženo, a i jedan smo od rijetkih gradova koji je kupovao tvrtke iz stečaja, i drvnu industriju i Sljeme. Doveli smo investitore i zaposlili ljude, imali smo preko 600 milijuna kuna ulaganja u Vrbosko", istaknuo je Mufić.

I župan Zlatko Komadina zadovoljan je uzlaznom putanjom. Kaže kako su mandat u županiji obilježila dva nova upravna odjela te usvajanje strateških dokumenata - Strategije razvoja do 2020. te novoga prostornog plana. Nada se da su i građani primijetili aktivnosti u zdravstvu, školstvu i pomorskom dobru, puno kapitalnih projekata i zapošljavanje domaćih tvrtki i obrtnika.

Najzadovoljniji je dobrom suradnjom. "Tolerancija i demokratsko ozračje, jedna drugačija Hrvatska", ocijenio je župan. Projekti se nastavljaju, a tko će ih voditi, znat će se nakon izbora krajem svibnja. Poslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.