Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nad Kvarnerom noćas 2700 munja; danas bura i gužve na cestama i moru

06.08.2016.

14:50

Autor: Blanka Uzelac, Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hladna fronta sa sjeverozapada Europe donijela je sinoć na područje Kvarnera i Istre nešto niže temperature. Uz pljuskove s grmljavinom, na Kvarneru je zapuhala jaka bura. Ukupno je zabilježeno čak 2700 munja.

Na graničnim prijelazima Pasjak i Rupa povremeno se u kolonama na ulazu u Hrvatsku čeka do sat i pol vremena. Prema podacima policije, u Hrvatsku je od ponoći do 14 sati na graničnom prijelazu Pasjak u ušlo 33.840 putnika i 8.460 vozila. Istovremeno je iz Hrvatske na tome prijelazu izašlo 3420 vozila i 13.680 putnika. Preko graničnoga prijelaza Rupa u zemlju je ušlo 6251 vozilo i 25.004 putnika, dok je iz Hrvatske preko Rupe izašlo 4811 vozilo, odnosno 19.244 putnika. (Lea Domijan Fišter)

Na širem riječkom području većih problema nije bilo, javlja Županijski centar 112. Već danas u jutarnjim satima došlo je do smirivanja vremena, a u danima nakon fronte vrijeme će se opet stabilizirati te postati toplije.

Duž Jadrana i dalje puše olujna bura, zbog čega je na dijelu cesta promet dozvoljen samo osobnim vozilima: na A6 između Kikovice i Delnica, na Jadranskoj magistrali između Karlobaga i Svete Marije Magdalene, na državnoj cesti između Maslenice i Zatona Obrovačkog te na Paškome mostu.

Zbog vjetra Krčkim mostom i autocestom A7 između Orehovice i Šmrike promet je zabranjen za 1. skupinu vozila (autobuse na kat, vozila s kamp-prikolicama, motocikli), a na Jadranskoj magistrali između Bakra i Karlobaga još i za 2. skupinu vozila (dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom). U prekidu su katamaranske linije između Rijeke i Novalje te Maloga Lošinja.

Drugi vikend u kolovozu je zbog brojnih turista donio vrlo gust promet na cestama, graničnim prijelazima i u trajektnim lukama. Sve informacije o stanju na cestama pogledajte na internetskim stranicama Hrvatskog autokluba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.