Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nada Kegalj i Emilia Mišćenić, dobitnice "Filipovića" za 2019. godinu

18.02.2021.

14:29

Autor: Ivan Ribarić

Riječke dobitnice velike državne nagrade s gradonačelnikom (Foto: Grad Rijeka)

Riječke dobitnice velike državne nagrade s gradonačelnikom (Foto: Grad Rijeka)

Foto: - / -

U prostorijama Grada Rijeke održan je prijem za dobitnice godišnje nagrade "Ivan Filipović", najvišeg priznanja djelatnicima u odgoju i obrazovanju u Republici Hrvatskoj. Čak dvije dobitnice nagrade za 2019. godinu dolaze iz Rijeke: psihologinja Nada Kegalj i profesorica Emilija Mišćenić.

Svoje nagrade dobitnice su primile krajem 2020. godine, a jutros ih je ugostio i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. Psihologinja Nada Kegalj stručna je suradnica-savjetnica u Osnovnoj školi "Podmurvice", a dobitnica je nagrade u području osnovnog školstva.

Još 2007. godine dobitnica je Županijske godišnje nagrade za postignute uspjehe u odgojno-obrazovnom radu, unaprjeđivanju komunikacijskih vještina u nastavi i pružanju psihološke pomoći učenicima. Osim toga, voditeljica je Tima za psihološke krizne intervencije Republike Hrvatske. 

Profesorica Emilia Mišćenić s Pravnog fakulteta u Rijeci dobitnica je nagrade u području znanstvenog i stručnog rada za udžbenik "Europsko privatno pravo: opći dio". Također je dobitnica brojnih nagrada među kojima se ističe Državna nagrada za znanost u području društvenih znanosti. 

Poslušajte izjave Nade Kegalj i Emilije Mišćenić:

Nada Kegalj, pripremio Ivan Ribarić

Emilia Mišćenić, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.