Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nadbiskup Devčić protiv zakona suprotnih Božjim zapovjedima

31.03.2013.

14:45

Autor: Hina / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Riječki nadbiskup mons. Ivan Devčić usprotivio se danas donošenju zakona suprotnih Božjim zapovijedima ocijenivši kako je to put propasti i smrti. "Mnogi vjernici, ali i ljudi raznih svjetonazora, danas s pravom negoduju na razne zakone koji su u suprotnosti s Božjim zapovijedima i zakonima, kako s onima koji su upisani u našu narav, tako i s onima koji su sadržani u pozitivnoj Božjoj objavi", rekao je riječki nadbiskup u propovijedi na uskrsnoj misi u katedrali sv. Vida.

U njima prepoznaju  upravo ono iskušenje na djelu kojem je podlegao prvi čovjek, kad je umjesto Božje zapovijedi, izabrao neposluh i tako sebe osudio na propast i smrt, dodao je.

Svaki grijeh znači odbacivanje Boga i njegovih zakona, i to se uvijek čini u ime nekog zakona koji sami za sebe izglasavamo praveći se Bogom, rekao je nadbiskup Devčić naglasivši da je to put neposluha, put klanjanja idolu vlastitog ja, umjesto pravom Bogu, ali i put propasti i smrti.

Pozvao je ljude da svaki za sebe i svi zajedno izaberu put posluha Božjim zapovijedima i klanjanja pravom Bogu, a ne idolima te da se odluče krenuti putem Isusa Krista.

„Što jedni drugima možemo bolje za Uskrs poželjeti nego da svaki za sebe i svi zajedno izaberemo, potpomognuti milošću i primjerom Isusa Krista, raspetog i uskrslog, put posluha Božim zapovijedima i klanjanja pravom Bogu, a ne idolima“, rekao je mons. Devčić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.