Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nadbiskup Ivan Devčić: "Bez moralnog nema ni tjelesnog uskrsnuća!"

30.03.2018.

15:03

Autor: Radio Rijeka

Nadbiskup Ivan Devčić (Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Nadbiskup Ivan Devčić (Foto: Anito Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Ovogodišnja uskrsna poruka riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića nosi naslov "Bez moralnog nema ni tjelesnog uskrsnuća". Ovako sročen naslov potiče na temeljno pitanje: u kakvom su odnosu ova dva vida uskrsnuća – moralno i tjelesno – s onim uskrsnućem koje slavimo o blagdanu Vazma ili Uskrsa?

Drugim riječima, što to zapravo znači kada, kao vjernici, ispovijedamo vjeru u uskrsnuće tijela i u život vječni u Kristu i po Kristu? O tim temama riječki nadbiskup razmatra u svojoj poruci na vrlo pristupačan i biblijski utemeljen način, postavljajući glavne istine vjere o uskrsnuću u aktualni životni kontekst, rekla je Ksenija Rukavina Kovačević, predstojnica Katehetskog ureda i Ureda za katoličke škole Riječke nadbiskupije na predstavljanju uskrsne poruke riječkog nadbiskupa mons. dr. Ivana Devčića.

Tradicionalno, riječki nadbiskup uputio je uskrsnu čestitku svim vjernicima na hrvatskom i talijanskom jeziku. Pročitajte i poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.