Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nadzor okupljanja na javnim površinama pomoću bespilotnih letjelica

27.04.2020.

16:01

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Nadzorom je omogućen pregled javnih površina s ciljem identifikacija kršenja Odluke o ograničavanju društvenih okupljanja. Iz Stožera napominju kako je proteklog vikenda zabilježen niz kršenja spomenute odluke, prvenstveno grupiranje na plažama i sportske aktivnosti na igralištima.

Temeljem odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, Stožer civilne zaštite Grada Rijeke je, s ciljem prevencije širenja zaraze koronavirusom, pored ophodnji operativnih snaga sustava civilne zaštite i Komunalnog redarstva, uspostavio i nadzor okupljanja na javnim površinama, posebno igralištima i plažama, s bespilotnim letjelicama Javne vatrogasne postrojbe Grada Rijeke.

Podsjećaju i da je u cilju sprječavanja širenja zaraze nužno održavati socijalnu distancu, izbjegavati fizičke kontakte i grupiranja, tako da sportske aktivnost, kao što su kolektivni sportovi, ili korištenje zajedničke sportske opreme, nije dozvoljeno.

Stožer apelira na savjest građana, posebno mlađe populacije, te dodaju da će se prema prekršiteljima provoditi sankcioniranje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.