Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrade Rock&OFF: tko su predstavnici PGŽ u drugom krugu?

24.12.2021.

11:36

Autor: Hina, Tatjana Sandalj

S prošlogodišnje dodjele Rock OFF nagrada

S prošlogodišnje dodjele Rock OFF nagrada

Foto: Matija Habljak / Pixsell

Više od 2000 prijedloga pristiglo je za prvi krug glasanja za četvrto izdanje nezavisne novinarske nagrade Rock&OFF, koje će biti dodijeljene u veljači iduće godine. U drugi krug glasovanja prošli su Urban & 4 u četiri kategorije; potencijalna pjesma godine je "Novi Berlin" Parafa; novi izvođač godine mogao bi biti Fran Vasilić, Zoran Majstorović s Jazzistra Orchestra nominiran je za Jazz&OFF izvođača, a u kategoriji Elektro&OFF predstavlja nas Atmospheric. 


Žiri od 89 novinara/glasača iz najvažnijih domaćih medija predložio je kandidate za nagradu. Nakon što je u prvom krugu stiglo više od 2000 prijedloga, slijedi drugi krug koji je službeno otvoren 23. prosinca i traje do 2. siječnja u ponoć. Kako je najavljeno, stručni žiri će odabrati po sedam nominiranih izvođača u kategorijama Album godine, Pjesma godine i Koncertni izvođač godine te po pet izvođača u ostalim kategorijama. Nominirani za navedene kategorije će biti objavljeni 11. siječnja u prijenosu studijske emisije zbog poštivanja epidemioloških razloga. Najbolji među njima bit će proglašeni na završnoj dodjeli nagrada.


Organizatori su zadovoljni tako velikim odazivom i vjeruju da to znači kako je bilo jako puno kvalitetne rock&off glazbe u Hrvatskoj u protekloj godini, kao i da su glazbeni novinari koji su članovi žirija zaista pomno pratili rock&off izvođače. "Sva imena predložena u prvom krugu su ostvarili zapažena izdanja / nastupe u ovoj godini i svaki od njih zaslužuje biti u ovim kategorijama, a tko će od njih proći u nominacije te u konačnici osvojiti ovogodišnju nagradu saznat ćemo na idućem Rock&Off-u koji će se održati 5. veljače u zagrebačkoj Tvornici kulture, najavili su.


U kategoriji Album godine predloženi su Bad Daughter - "Let Me Panic", Grše - "Platinum", Kensington Lima - "Sounthbound", marisol - "Žene mape", Mayales - "Domovina", Miriiam - "Call Me Up", pocket palma - "Atomi", Porto Morto - "Portopop", Sara Renar - "Šuti i pjevaj", The Gentleman - "Hide & Seek", Tús Nua - "Nothing Personal" te Urban &4, "Lipanj, srpanj, kolovoz".


Među Pjesmama godine su "Thick" Bad Daughter, "Moćno" Ede Maajke, "Commitement" benda Ischariotzcky, "Falling" grupe Jonathan, "Dolly" Kensington Lime, "Ptice" Matije Cveka, "Montreal" Mayalesa i Mary May, "Pusti" Nike Turković, "Novi Berlin" Parafa, "Zauvijek" pocket palme, "Vrijeme za čilanje" Porto Morta, "Početak i kraj" Rebel Stara, "Body or Soul" The Gentlemana, "Not Now, Not Ever" grupe The Strange ili "Sama" Urbana i njegove četvorke.


Titula "Veliki prasak", tj. novi izvođač godine mogli bi biti Eric, Fran Vasilić, Matej Milošev, Miriiam, N i k o l i n a, Šiza ili Willow Avenue.


U utrci za Koncertnog izvođača godine natječu se Ida Prester, Jonathan, Klinika Denisa Kataneca, Marisol, Mark Mrakovčić, Pips, Chips & Videoclips, pocket palma, Porto Morto, Urban &4 te z++.


U kategoriji Rock&OFF izvođača godine su Kensington Lima, Manntra, Nemeček, Rust Red Romance, Šiza, The Strange, Tús Nua ili Urban &4, dok se u konkurenciji za Pop&OFF izvođača godine za nominaciju natječu Bad Daughter, marisol, Matija Cvek, Mayales, pocket palma, Porto Morto i The Gentleman.


Za Jazz&OFF izvođača godine natječu se Damir Kukuruzović Django Group, Doringo, Dunja Knebl & Roko Margeta, Jurica Leikauff, Matija Dedić, Robert Mikuljan, Šimun Matišić Quintet, Zoran Majstorović & Jazzistra Orchestra ili Zvonimir Šestak Groove Assembly, dok se za Elektro&OFF kategoriju natječu Atmospheric, delapse, Egoless, Jan Kinčl & Reggis Kattie, Kozmodrum, Petar Dundov, Plastic Knives i Toni Starešinić.


Rap&OFF statua birat će se između Banana Zvuka, Burkyja, Grše, Krankšvestera, Marina Ivanovića Stoke, Podočnjaka, Targeta ili Tibora.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.