Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrade za najbolje volontere i volonterske organizacije

04.12.2015.

21:12

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Međunarodni dan volontera obilježava se 5. prosinca. Tim povodom Udruga za razvoj civilnog društva SMART, u suradnji s Gradom Rijekom i Primorsko - goranskom županijom, nagradila je istaknute volonterke i volontere s područja županije i grada.

Dodjelom nagrada izrazili su priznanje volonterima koji su uložili svoje vrijeme, trud, znanje i vještine za dobrobit i razvoj zajednice. Nagrađene volonterke i volonteri s područja grada Rijeke su Sandra Mrkalj (Udruga za promicanje dobrobiti djece "Portić"), Emina Jusufspahić (Odjel za podršku žrtvama i svjedocima Županijskog suda u Rijeci) i Tomislav Baran (Matica umirovljenika grada Rijeke). S područja Primorsko – goranske županije nagrađeni su Tina Babić (Gradska knjižnica Rijeka), Dino Ilić (Centar tehničke kulture Rijeka) te Kristina Ribarić (Udruga za djecu i mlade "Kocka", Rab).

Priznanje je dodijeljeno i organizacijama koje uključuju volontere u svoj rad. Nagrađene organizacije su Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka te udruge Ri Rock i SOS telefon – grad Rijeka. Uz nagrade, dodijeljena su i pohvale Udruge SMART - Volonterskog centra Rijeka. Pohvale su uručene Svetozaru Kovačeviću (Udruga umirovljenika i starijih osoba Kastav), Sanji Štajdohar (Gradska knjižnica Rijeka), Lovorki Pandur (Dom za odrasle osobe Turnić), Jeleni Martinčić (Udruga Ri Rock), Mireli Pašić (SOS telefon – grad Rijeka), Jasmini Bijelić (SOS telefon – grad Rijeka), Jadranki Brozičević i Tamari Stojković (Centar za participaciju žena u društvenom životu) te Boćarskom klubu osoba s invaliditetom "Pulac".

Iz Udruge SMART svim volonterima i volonterkama čestitaju Međunarodni dan volontera te se posebno žele osvrnuti na one koji su se uključili u pomoć izbjeglicama koje prolaze kroz našu zemlju. "Sretni smo što u Europi imamo slobodu izbora volonterskog angažmana za one vrijednosti u koje kao građani vjerujemo. Volonterski angažman velikog broja građana nije samo promijenio i spasio živote izbjeglica, već je i promijenio stavove naših sugrađana. Solidarnost i poštivanje ljudskih prava, vrijednosti na kojima se Europa temelji, upravo žive i ostvaruju volonteri kroz svoju predanost i uključivanje," kažu iz Udruge SMART.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.