Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrađen videorad učenika riječke Trgovačke i tekstilne škole

16.03.2019.

10:57

Autor: Tatjana Sandalj

Sudionici prigodnog programa održanog u Zagrebu uz Svjetski dan potrošača i dobitnici nagrada (Foto: MGPO)

Sudionici prigodnog programa održanog u Zagrebu uz Svjetski dan potrošača i dobitnici nagrada (Foto: MGPO)

Foto: - / -

U Hrvatskoj je Svjetski dan prava potrošača / World Consumer Rights day, 15. ožujka, obilježen s temom "Pametno s pametnim tehnologijama – Zaštita potrošača u digitalnom svijetu". Jedna od nagrada natječaja Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta za učeničke radove stigla je u Rijeku.

Kako je poseban prioritet i na razini EU stavljen na mlađu populaciju, priopćili su iz Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, tako su, uz podršku Ministarstva znanosti, obrazovanja i nadležnih stručnih tijela organizirali nagradni natječaj za učenike osnovnih škola i srednjih škola vezan uz zaštitu prava potrošača.

Pametni ekran za najbolji rad u kategoriji Videorad dobila je Trgovačka i tekstilna škola u Rijeci, a nagradu je ravnateljici škole Antoniji Bukša uručio ministar gospodarstva, poduzetništva i obrta Darko Horvat

75 škola iz cijele Hrvatske prijavilo je 118 sarova u četiri kategorije: videord, strip, infografika i plakat, a zadatak je bio prenijeti poruku o zaštiti potrošačkih prava u digitalnom svijetu. 

Videorad, u kojem su sudjelovali učenici 3. K razreda Doris Rogić i Ivan Biškupović, osmislili su i snimili učenici riječke škole uz stručno vodstvo profesorica Diane Kurilić i Gordane PerušićNagrađeni videorad pogledajte ovdje.

U svakoj kategoriji ministarstva su dodijelila nagrade jednoj školi, a nagrade su pametni/interaktivni ekrani za učionice. 

Ravnateljica Bukša je tom prigodom izjavila da ovakvim natječajima potičemo učenike da pokažu svoje vještine i izvan školskih klupa.

"Učenicima je bilo jako zabavno raditi na radu za natječaj i jako su se razveselili nagradom. To će ih ohrabriti i usmjeriti u životu da bez obzira koji put izaberu da budu svjesni da mogu radom, znanjem, trudom postići mnogo", zaključila je Bukša.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.