Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrađeni dokumentarac Nevena Hitreca «Povuci-potegni» kreće u kino život

10.11.2020.

12:11

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Dalibor Jakus

Foto: Dalibor Jakus

Foto: - / -

Nagrađeni dugometražni dokumentarni film «Povuci-potegni» redatelja i scenarista Nevena Hitreca nastavlja kino prikazivanje u nezavisnim kino dvoranama u Zagrebu, Splitu, Dubrovniku, Puli, Rijeci, Đakovu, a nakon toga i u drugim kinima širom Hrvatske.

Na filmskom festivalu Jugoistočne Europe SEE u Parizu film «Povuci-potegni» osvojio je nagradu za najbolji dokumentarni film, a u međuvremenu je prikazan u programima ovogodišnjih izdanja Mediteran Film Festivala i ZagrebDoxa gdje je imao i svoju hrvatsku premijeru.

Priča je to koja u središtu ima jednu obitelj, devetogodišnje dijete i loš obrazovni sustav. Dječji radni stol tako postaje pozornica za tragikomičnu obiteljsku dramu. Tko će prvi puknuti pod bremenom «znanja»? Brižni roditelji ili njihovo samoživo dijete?

Film je 5. studenog prikazan na programu Kinoteke Zagreb, Kina Karaman u Splitu, te dubrovačke dvorane Visia, a nove projekcije u istim gradovima su najavljene za 11.11. Ovaj tjedan projekcije će biti i u Art kino Rijeci (10.11. i 14.11.), u Đakovu (12. – 13.11.), Kino Valli Pula (13.11. – 17.11.), a potom u Centru za kulturu Korčula (28.11.) i u kinu Pučkog otvorenog učilišta Rovinj (30.11.) te u sklopu revije dokumentarnog filma Fibula u Sisku (27.-28.11.). Raspored narednih projekcija i sve informacija o filmu «Povuci-potegni» redovito će biti ažurirane i dostupne na Facebook stranici filma.

Film će u riječkom Art-kino Croatia biti prikazan večeras u 19 sati, a za uvod donosimo razgovor s redateljem i scenaristom filma Nevenom Hitrecom:

Neven Hitrec - film "Povuci-potegni", pripremio Alen Čemeljić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.