Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrađeni kreativni izlozi - svi "naj" su na Korzu

14.06.2018.

13:38

Autor: Tatjana Sandalj

Najbolje uređen izlog na temu Dana sv. Vida i Fiumanke (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Najbolje uređen izlog na temu Dana sv. Vida i Fiumanke (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

"Kreativni izlozi - sinergija talenta i iskustva" naziv je akcije koja je i uz ovogodišnje Dane sv. Vida spojila učenike Škole za primijenjenu umjetnost u Rijeci i riječke poduzetnike. Zajedno su uredili 28 izloga, a najljepši su na Korzu.

Prvonagrađen je izlog prodavaonice Max & Co. na broju 6/a, drugonagrađeni Cicibanov na broju 23/a i trećenagrađeni Ghetaldusov na broju 2/f.

Ove godine odziv vlasnika riječkih izloga nije bio velik, a za najuspješniji samostalno uređeni izlog pohvaljena je Tiskara Zambeli. Posebno priznanje dodijeljeno je i ove godine Studiu Atelier Rogić.

Odjel za poduzetništvo riječke gradske uprave spaja riječke poduzetnike i Školu primijenjenih umjetnosti u Rijeci već šestu godinu, uz Dane sv. Vida i u vrijeme adventa. Ovom prigodom je 19 učenika smjera aranžersko-scenografskog, industrijskog, grafičkog i kiparskog dizajna, u kratkom roku, usprkos završnim ispitima i drugim nastavnim obvezama, uspješno uredilo 16 poslovnih prostora, odnosno 28 izloga.

Koliko ta suradnja znači školi i učenicima govori jedna od mentorica Nina Bačić Mencer, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.