Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nagrađeni Riječani: želimo učiniti grad boljim, a život kvalitetnijim!

07.12.2017.

11:24

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Salonu Grada Rijeke održan je prijem za dobitnike državnih nagrada. Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel primio je nagrađene i zahvalio im se na njihovome trudu i radu. Nagrađeno je šestero Riječana.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel zahvalio se nagrađenima na svemu što čine za dobrobit djece, mladih, osoba s invaliditetom, sporta i znanosti. Nagrade su dobili:

Samir Barać - predsjednik Riječkog sportskog saveza odlikovan je Redom kneza Branimira s ogrlicom za postignute vrhunske sportske rezultate; Predrag Sloboda - predsjednik Hrvatskog vaterpolskog saveza, odlikovan je redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara, za osobiti doprinos uspjesima hrvatskih vaterpolista na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti; Miljenko Mišljenović - predsjednik Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara za postignute vrhunske sportske rezultate invalidnih osoba u Hrvatskoj i u svijetu; Biljana Francišković- odgajateljica u Dječjem vrtiću Rijeka, dobitnica je Godišnje nagrade za promicanje prava djeteta; Ivan Krapić - vaterpolist, odlikovan je Redom hrvatskog pletera za osvajanje zlatne medalje u vaterpolu na Svjetskom prvenstvu u Budimpešti i Robert Vianello - znanstveni savjetnik, dobitnik je Državne nagrade za znanost u području prirodnih znanosti, polja kemije.

"Nagrade su naši načini života - želimo učiniti grad boljim, a život kvalitetnijim" istaknuo je Samir Barać, jedan od dobitnika državnih nagrada.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.