Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najamnine stanova rastu, ali smanjuju se kriteriji za prodaju poslovnih prostora

21.12.2021.

13:27

Autor: Neva Funčić

Grad Rijeka

Grad Rijeka

Foto: Nel Pavletić / Pixsell

Riječani koji žive u gradskim stanovima iduće će godine plaćati 10 posto veću najamninu, najavljeno je na kolegiju gradonačelnika. 

Za zaštićene najmoprimce će stanarina ostati ista, dok će u novoj godini poskupjeti slobodno ugovorena najamnina za tisuću 145 stanova u vlasništvu Grada Rijeke, rekla je pročelnica za gospodarenje imovinom Denis Šulina. Poslušajte: 

najamnine rastu

Nadalje, Grad Rijeka povećat će fond za potporu poduzetnika na tri milijuna kuna do 2024., najavio je na kolegiju gradonačelnik Marko Filipović. Ove će godine na 107 riječkih poduzetnika biti raspodjeljeno 2 milijuna kuna potpora, izvijestila je pročelnica za poduzetništvo Jana Sertić.

subvencije grada

Dobra vijest je da će Grad Rijeka ublažiti dosadašnje kriterije za prodaju poslovnih prostora. Naime, odbijeno je tridesetak pristiglih ponuda jer se prema dosadašnjoj odluci prodaja nije isplatila.


U novim uvjetima poslovanja, gradskom vijeću se predlaže da smanji kriterije, rekla je pročelnica za gospodarenje imovinom Denis Šulina. Poslušajte:

prodaja poslovnih prostora

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.