Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najava petog toplinskog vala, bit će opasno visoke temperature!

11.08.2021.

11:00

Autor: Anja Matić

Foto: Marko Dimić / Pixsell

Foto: Marko Dimić / Pixsell

Foto: - / -

Pred nama je još jedan toplinski val, sada već peti ovog ljeta. Prema najavama dežurnoga meteorologa u nekim dijelovima zemlje ne očekuje se željno osvježenje sve do Velike Gospe. Narančasto upozorenje izdano je za Jadran sutra i prekosutra.

Na Jadranu se nastavlja suho vrijeme, osobito na srednjem i južnom dijelu, te u unutrašnjosti Dalmacije, gdje će biti i umjerena opasnost od toplinskog vala koji može utjecati na zdravlje, s temperaturom zraka danju i oko 35 °C.

O vremenu kakvo nas očekuje u Rijeci i njezinoj okolici u programu Radio Rijeke govorili su meteorolozi Pomorskoga meteorološkog centra Rijeka, Danijela Vlašić i Igor Horvat. U meteorologiji nikada nije dosadno, govorio je Horvat te zaključio da srpanj uopće nije bio toliko vruć, upozorava na vrući kolovoz.

Najveće vrućine očekuju se na području Rijeke, Knina, Splita i Dubrovnika. Dnevne temperature dosezat će i do 36 stupnjeva stoga se pazite, pijte puno vode i izbjegavajte sunce koliko je moguće, posebno u opasnim vrućim satima. Poslušajte više: 

Meteorološki pregled mjeseca pojačan, pripremila Matea Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.