Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najava zime: Osjetno niže temperature, ali i prve snježne pahulje

22.10.2018.

09:49

Autor: Nenad Lučić, Josip Krmpotić

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Za razliku od ugodno toplog kraja prošlog, početak ovog tjedna je u Gorskom kotaru donio osjetno niže temperature, a jučer su u najvišim dijelovima toga područja zalepršale i prve snježne pahulje ove jeseni

Ovakve promjene vremena su u drugoj polovici listopada uobičajene. Naime, lani je prvi snijeg najviše planinske vrhove Gorskog kotara zabijelio 23. listopada, a ove se godine to dogodilo tek koji dan ranije.

Jutrošnje se goranske temperature kreću između 5 i 6 stupnjeva celzijevih iznad nule, a uz tipično jesensko vrijeme, na skori dolazak zime podsjeća i podatak da je zbog olujne bure samo za osobna vozila otvorena autocesta Rijeka - Zagreb od Kikovice do Delnica. Samo za osobna vozila otvoren je i Paški most, na Krčkom mostu zabrana je prometa za prvu skupinu, a od Drage do Šmrike zabrana je prometa za prvu i drugu skupinu. Na moru - zbog jakoga vjetra u prekidu su trajektna linija Prizna-Žigljen i katamaranske linije Novalja-Rab-Rijeka i Mali Lošinj-Cres-Rijeka.

Na Zavižanu je tako u 9 sati izmjeren stupanj ispod nule, a na Platku 3 stupnja u plusu. Tijekom jučerašnjega dana, najviši dijelovi Platka su se nakratko i zabijelili.

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.