Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najavljen 15. i-Festival: izložba, modna revija, dramski i plesni program

29.11.2017.

14:55

Autor: Antonela Galić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jubilarni 15. Festival stvaralaštva i postignuća djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom "i -Fest" na kojem će svoja umijeća predstaviti oko 400 učenika, djece i odraslih, bit će održan u subotu, 2. prosinca, u HKD-u na Sušaku.

U atriju HKD-a bit će postavljena izložba radova osoba s teškoćama i invaliditetom, a na pozornici će u 11 sati nastupiti najmlađi sudionici Festivala, a u 18 sati stariji. Izvest će dramske i plesne točke, modnu reviju na kojoj će upravo oni nositi modele, a troje od njih bit će suvoditelji programa sa Draženom Turinom Šajetom, što ih posebno veseli.

U Festivalu sudjeluju: Centar za odgoj i obrazovanje Rijeka, Centar za autizam Zagreb - Ustrojbena jedinica Rijeka, Društvo multiple skleroze Primorsko-goranske županije, Udruga za sindrom Down - Rijeka 21, Udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka, Županijska udruga osoba s cerebralnom i dječjom paralizom, Dječji vrtić Rijeka, Ekonomska škola Mije Mirkovića Rijeka, OŠ Gornja Vežica, OŠ Kantrida, Centar za rehabilitaciju Fortica, Centar za rehabilitaciju Rijeka i Modna agencija Glamour Tara.

Na konferenciji za novinare o iznimnom značaju Festivala, koji okuplja mnoge udruge i četrdesetak volontera učenika Škole za primjenjenu umjetnost u Rijeci te riječke Medicinske škole govorili su, osim sudionika, Karla Mušković, pročelnica Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb te Jadran Mandekić, voditelj projekta Rijeka-Zdravi grad, Odjela gradske uprave za zdravstvo i socijalnu skrb Rijeka.

Isabella Huljić iz Udruge za sindrom Down Rijeka 21 radi u HNK Zajcu i bavi se zumbom, Bojan Šolaja učenik Centra za autizam na Festivalu nastupa već deset godina, a Kristijan Trampuž iz Udruge osoba s cerebralnom i dječjom paralizom Rijeka poziva vas na druženje, poslušajte ih:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.