Hrvatski radio

Radio Rijeka

12:35 / 25.08.2020.

Autor: Olivera Vinković

Najavljen 16. "Čansonfest" - festival čakavske šansone

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Festival čakavske šansone "Čansonfest", 16. po redu u "novom normalnom". Smanjen broj sudionika, puno manje gledatelja, ispunjavanje kovid obrasca i mnogo toga što nismo očekivali, ali festival ide dalje, najavili su danas Saša Matovina i Sanjin Mandićić, umjetnički ravnatelji Festivala.

U petak 28. kolovoza s početkom u 20 sati i 30 minuta oni koji će moći biti u publici, ali i svi koji to žele putem prijenosa na Radio Rijeci i Radio Puli poslušat će 16 novih skladbi. Najbolje skladbe pristigle na natječaj 16. Čansonfesta borit će se za četiri novčane nagrade Festivala: Nagrada za najbolji tekst, Nagrada za najbolju skladbu - Čansonu, Nagrada za najbolju interpretaciju i Nagrada publike, a uručit će se i prestižno festivalsko priznaje Nagrada za najboljeg kantautora.

Festival će pratiti i umjetnička izložba "Ča je more" galerije Brešan iz Splita. Ona međutim neće, kao prethodnih godina, biti predstavljena u galerijskom prostoru kastavske crkvice Sv. Trojice, nego samo u online obliku na web stranicama Čansonfesta.

Kastav - najava Čansonfesta, pripremila Olivera Vinković

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.