Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najavljen bogat program 18. Liburnia Film Festivala

19.08.2020.

14:30

Autor: Ivan Ribarić

Foto: LFF

Foto: LFF

Foto: - / -

Sve je spremno za 18. Liburnia Film Festival što će se održati od 24. do 28. kolovoza u Opatiji. Kvarnerska stara dama ugostit će autore 33 dokumentarna filma, od kojih će njih čak 15 imati svoju svjetsku, hrvatsku ili festivalsku premijeru.

Osim, filmskog programa organizatori su pripremili edukativni i razgovorni program koji je za sve zainteresirane besplatan. Sa željom da publika dobije priliku postaviti pitanja o filmovima koji se prikazuju u konkurenciji za nagrade, LFF već nekoliko godina organizira Piće s autorima.

Razgovori su otvoreni za javnost, a održavaju se u Caffe baru Eugenian (Vjekoslava Spinčića 9, Opatija) dan nakon što su filmovi prikazani u večernjem programu. Dođite na Piće s autorom svaki dan od 25. do 28. kolovoza u 16:30 koje će moderirati Dina Pokrajac.

U četvrtak, 27. kolovoza, s početkom u 18:30, u Vili Antonio (Vladimira Nazora 2, Opatija) u sklopu popratnog programa Stanje pripravnosti, održat će se okrugli stol pod nazivom Mali i veliki (faš)izmi. Na okruglom stolu, koji će moderirati Boris Ružić, razgovarat ćemo s redateljima koji su snimali filmove o jačanju ekstremne desnice diljem Europe. Njihove filmove moći ćete pogledati u programu 18. Liburnia Film Festivala od ponedjeljka do petka u Opatiji.

Dana Budisavljević održat će case study predavanje o „Dnevniku Diane Budisavljević“, filmu koji je obilježio 2019. godinu dobivši više od 17 nagrada. Autorica će naglasak staviti na istraživački proces koji je prethodio nastanku filma, stvaranju hibridnog žanra igrano-dokumentarnog filma te kino distribuciji. Case study će se održati u petak, 28. kolovoza, u Vili Antonio u 18 sati. Iste večeri, na maloj Ljetnoj pozornici, nakon dodjele nagrada, bit će prikazan i film „Dnevnik Diane Budisavljević“ koji će zatvoriti 18. Liburnia Film Festival.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.