Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najavljen program proslave Dana sv. Vida

07.06.2017.

13:17

Autor: Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Rijeka će od 11. do 15. lipnja živjeti u znaku svog zaštitnika, svetog Vida. Brojnim događanjima Rijeka i Riječani još će jednom zahvaliti patronu crkve, katedrale i grada Rijeke. Dani svetog Vida najavljeni su na konferenciji za novinare u Katedrali sv. Vida.

Veselimo se danima svetoga Vida, bit će za svakog ponešto, kaže voditeljica kabineta gradonačelnika Doris Šajn. "Pedesetak različitih programa, što vjerskog, što svjetovnog. Zaista prilika da svatko pronađe nešto za sebe. Osim tradicionalnih vjerskih događanja poput trodnevnice, trodnevne priprave, tu su i procesije, mise na sam blagdan sv.Vida", dodaje Šajn.

I još puno toga - prijem za sve one, a 199 ih je koji nose ime zaštitnika - 25 ih je rođeno od lani do ove godine. Tu je i velika gastro fešta te svečana akademija na kojoj će 15 zaslužnih dobiti gradska priznanja.

Uvod u sve bit će trodnevna priprava, svakog dana u 18 sati, mise, procesija, koncerti u katedrali, na Korzu, sportski susreti, događanja u gradu, a na vidiku je i deseti jubilarni "Vid fest" s puno mladih.

Vama, dragi sugrađani, apel ili bolje rečeno molba - odvojite dobrovoljni prilog za rad riječkoga hospicija, na tome vam hvala i neka živi Rijeka, grad svetog Vida!

Poslušajte prilog i pogledajte program:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.