Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najavljena ulaganja u razvoj Platka ponovno će pred Županijsku skupštinu

27.11.2017.

14:01

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Primorsko-goranska županija do sada je u skijališta uložila 40 milijuna kuna te je župan nedavno najavio da će u iduće tri godine uložiti više od 30 milijuna kuna za Platak. No, prijedlog će ponovno pred Županijsku skupštinu.

Projekt obuhvaća sustav za zasnježivanje, jezero, novu vučnicu i dovršenje ceste do Platka. Kako snijega najčešće nema u vrijeme školskih praznika, problem bi se mogao riješiti sustavom za zasnježivanje. 

No, nakon što je održana sjednica Županijske skupštine, gdje su iskazane političke dvojbe o tome projektu, župan Zlatko Komadina danas je na kolegiju najavio da će cijeli razvojni projekt, kojeg osobno podržava, još jednom dati Skupštini na razmatranje.

"Ono što smo do sada na Platku napravili je više 'proljetno-ljetno- jesenska priča', iako smo odmah popravili žičare i dodali još nekoliko staza", rekao je župan Komadina. "U suradnji s hrvatskom reprezentacijom napravili smo desnu stranu, kad gledate Radeševo, za pripreme sportaša alpske reprezentacije. Sad je došlo do toga da treba donijeti odluku hoćemo li uložiti još nekoliko desetaka milijuna ili nećemo", tumači Komadina.

Naglašava da odluka mora biti utemeljena s jedne strane na mikroklimatološkom istraživanju, što je, kaže, učinjeno, a s druge strane i na političkoj odluci. "Hoćemo li Platak ostaviti ovakvim kakav jest, koji ima svoje sadržaje, ali ćemo i dalje čekati snijeg, pa ako padne – padne? Ili ćemo stvoriti uvjete da snijeg možemo proizvoditi?", pita se župan Zlatko Komadina. Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.