Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najavljene sve pjesme i izvođači za 11. Maškarani klapski maraton

11.02.2020.

15:42

Autor: Neva Funčić

Foto: Luigi / Opatija

Foto: Luigi / Opatija

Foto: - / -

Maškarani klapski maraton, jedno je od najzabavnijih karnevalskih događanja na Kvarneru, u 11. izdanju obećava najveći spektal dosad. U žiriju je i Toni Cetinski, a manifestacija se vraća u Sportsku dvoranu "Marino Cvetković" u Opatiji i to točno na Valentinovo, 14. veljače, s početkom u 20 sati.

Poznate klape će i ove godine zapjevati poznate napjeve, ali sa zanimljivim obratom: novim tekstom i aranžmanima. Publika je već puno desetljeće oduševljena, a dokaz tome je da je dvorana rasprodana sve ranije. Voditelji su uhodani i duhoviti Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta, a poznati su i svi izvođači i nazivi pjesama. Pa će se tako za Valentinovo u Opatiji čuti:

Klapa Teha Cres - "Kokolinda 2. dio (Oproštajna)"
Klapa Reful Rijeka - "Maškare su prišle"
Klapa Trogirski kanti - "Grintavica"
Klapa Grobnik - "Mi imamos mnogos problemos"
Klapa Kolura Split - "Ta tvoja xemlja mala"
Klapa Mirakul Opatija - "Don Žuan"
Klapa Kamelija Opatija - "Samo bla, bla, bla"
Muška klapa Kastav - "Izbor hrvatskega supertalenta"
Klapa Skalin Matulji - "Opatija stars"
Klapa Valdibora Rovinj - "Dobili smo presidente, mejo de njente".

Svaka će klapa biti maskirana, izvesti će po jednu skladbu prepoznatljive melodije s novim, šaljivim tekstom. Nastupe klapa ocjenjuje ocjenjivački sud i publika.
U ocjenjivačkom su sudu i ove godine brojne poznate osobe: Nikola Peršić, Robert Ferlin, Eduard Kišić, Andrej Baša, Mario Mlinarić, Betty Jurković, Jadranka Čubrić, Marina Medarić, Daniela Grlaš, Vera Aničić,Tamara Brusić, a pridužit će im se i pjevačka zvijezda Tony Cetinski.
Najavljen je nastup i Ženske klape Volosko te revijalni dio u kojem će klapa Baladur izvesti neke od najljepših hrvatskih ljubavnih pjesama, a dvoranom će u finalu natjecanja proći Frlanski i Žejanski zvončari.
Ulaz se za publiku otvara od 19 sati, jer valja na vrijeme zauzeti dobro mjesto!

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.