Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najbolja maketa broda je škuna "Vila Velebita" Branimira Šoića

17.09.2015.

16:34

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zatvorena je Hrvatska ocjenska izložba maketa brodova "Rijeka 2015" u CTK-u Rijeka. Tijekom 10 dana posjetilo ju je oko tisuću ljudi, a svi posjetioci mogli su sudjelovati u glasovanju za najbolju maketu. Izložba je zatvorena, a pobjednici su dobili nagrade.

Publika je izabrala: škuna Vila Velebita s 395 glasova donijela je Branimiru Šoiću zlatnu medalju. Drugo mjesto s 315 glasova posjetilaca izložbe maketa brodova zaslužio je remorker Pluton Vinka Balasa s 315 glasova, a treći je brod u boci bark Ban Mažuranić Edija Šimetića koji je osvojio 265 glasova.

Što su izradile vrijedne ruke hrvatskih brodomaketara publika je mogla vidjeti na izložbi koju su zajednički organizirali Hrvatski savez brodomaketara, Hrvatska zajednica tehničke kulture i Centar tehničke kulture Rijeka. Financijski su je podržali Grad Rijeka i Primorsko-goranska županija, a pokroviteljica je bila predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Pobjednici izložbe proglašeni su na današnjem zatvaranju, a osim maketa brodova, na izloženi su bili i radovi najmlađih Riječanki i Riječana iz Dječjih vrtića Rijeka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.