Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najbolji sommelieri Hrvatske u Opatiji na nacionalnom prvenstvu

27.11.2017.

15:31

Autor: Iva Pavletić Crnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najbolji sommelieri Hrvatske okupili su se u Hotelu Ambasador u Opatiji gdje se danas i sutra održava 21. nacionalno prvenstvo sommeliera. Okupilo se 24 kandidata, zaposlenih u renomiranim hotelskim kućama, poznatim hrvatskim restoranima, konobama ili wine barovima.

Prvenstvo se sastoji od pismenog i praktičnog dijela. Pismeni dio obuhvaća pitanja iz povijesti vinogradarstva, vinarstva i zakonodavstva. Praktični dio sastoji se od degustacije na "slijepo" uz pokušaj lociranja porijekla, proizvođača, godine berbe, trajnosti i preporuke uz jelo.

Veliko finale, u koje ulaze tri najbolja sommeliera, održat će se sutra u opatijskom Ambasadoru u 17 sati, a ulaz je otvoren za sve zainteresirane.

S poznatom sommelierkom Irenom Karan, iz Hotela Punta iz Velog Lošinja, ali i s prošlogodišnjim pobjednikom Filipom Savićem, iz Hotela Monte Mulini iz Rovinja, razgovarala je Iva Pavletić Crnić:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.