Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najmanje 200 novih radnih mjesta u Industrijskoj zoni Kukuljanovo

08.01.2016.

14:58

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Protekla poslovna godina bila je dobra za Industrijsku zonu Kukuljanovo. Ova bi trebala biti još bolja - grade se novi proizvodni pogoni u kojima bi posao trebalo naći barem još dvjestotinjak radnika.

Grad Bakar i Industrijska zona Kukuljanovo prošle su godine značajne aktivnosti usmjerili u pripremu velikih površina za investitore i pripremu komunalne infrastrukture. Zadovoljni su realizacijom, a uoči blagdana premijerno su njemačkim investitorima i poslovnim partnerima prikazali film Krešimira Černeke Industrijska zona Kukuljanovo.

Uz trenutno zaposlenih 3800 ljudi u 162 tvrtke, prošla je godina bila dobra. Od 2016. očekuju da bude još bolja: trebalo bi se otvoriti barem još 200 radnih mjesta, kaže direktor Industrijske zone Irvin Badurina. U proteklih dvadesetak godina Grad Bakar uložio je više od 120 milijuna kuna u otkup zemjišta i uređenje infrastrukture kao temlj daljnjeg razvoja.

U Industrijsku zonu stižu EuromodulBrtvaplast, gradi se poslovna zgrada Adriačelika, a uskoro će i gradnja proizvodnog pogona Montkomerca. Bakarski gradonačelnik Tomislav Klarić ističe da je jučer potpisan jedan ugovor za prostor od 15 tisuća četvornih metara. Luka Rijeka planira velika ulaganja na dijelu Škrljeva, što bi trebalo otvoriti niz novih radnih mjesta te donijeti novac u državni proračun te bakarski i županijski proračun.

U javnosti se malo govori i malo zna o Industrijskoj zoni Kukuljanovo, kaže Klarić i dodaje da nije točno što zli jezici kažu da je pretvorena u trgovačku zonu. U izradi je novi urbanistički plan kojim će se zona povećati, a već sada nove ulagače spremno čeka više od 260 tisuća kvadrata.

O uspješnosti Industrijske zone Kukuljanovo govori i činjenica da je promet poslovnih subjekata na tome području premašio ukupan turistički promet u Primorsko-goranskoj županiji, rekao je gradonačelnik Bakra Tomislav Klarić. Poslušajte prilog i pogledajte promotivni film Industrijske zone Kukuljanovo:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.