Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najpoznatije svjetsko natjecanje plesača ove godine i u Opatiji!

28.02.2018.

12:41

Autor: Albert Petrović

Foto: Facebook

Foto: Facebook

Foto: - / -

Jedno od najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih natjecanja plesača DanceStar stiže u Hrvatsku i to u dva termina, a Opatija i Poreč će biti domaćini ovog prestižnog natjecanja koje od natjecatelja traži i izvlači ono najbolje.

Kroz natjecanje će i ove godine proći oko 55.000 tisuća plesača iz 55 država svijeta, a kroz kvalifikacijske turnire odabrat će se njih 7.000 s pravom nastupa u spektakularnom finalu.

Ove se godine turniri održavaju u Austriji, Bugarskoj, Mađarskoj, Filipinima, Rumunjskoj, Slovačkoj, Južnoj Africi te Hrvatskoj. Plesači se dijele u četiri dobne kategorije: Mini (4-8 godina starosti), Children (9-11 godina), Juniors (12-15 godina) te Seniors (16 godina i stariji), a natječu se u različitim disciplinama kao što su Ballet, Lyrical Dance, National/Folkloric dance, Acrobatic Dance, Contemporary/Modern Dance i Jazz Dance.

U svim kategorijama plesači pokazuju rezultate svojih dugotrajnih priprema, svoj talent i svoje promišljanje plesnog pokreta, a kolika je važnost Dancestar platforme na svjetskoj plesnoj sceni dovoljno govore eminentna imena s hrvatske i svjetske plesne scene koji su dio cijele priče: Almira Osmanović, Igor Barberić, Staša Zurovac, Leonard Jakovina, Milko Šparemblek iz Hrvatske te Nina Kripas, Storm, EZ Twins, Matic Zadravec, Justin Contte, Lukas Van Der Fecht, kaže Alen Petelinc, osnivač ove globalne plesne platforme.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.