Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najslađi početak Adventa u Opatiji: 12. Festival čokolade

03.12.2017.

12:46

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi prosinački vikend u Opatiji, uz brojna adventska događanja, obilježio je i Festival čokolade. Uz blagdansku rasvjetu i dekoraciju, koncerte i ponudu proizvoda od čokolade, privukla je Opatija brojne domaće i strane posjetitelje.

Festival danas završava, ali ostaju čokoladni suveniri i donošenje "teških" odluka: što od ponuđenih divota odabrati za božićne poklone? 

Izložbeni i prodajni dio Festivala čokolade smješten je na Ljetnoj pozornici, atraktivni programi poput radionica, predavanja, degustacija, koncerata i izložbi vezanih uz čokoladu održavaju se u svim opatijskim hotelima i restoranima, galerijama i izložbenim paviljonima, te muzejskim i školskim prostorima.

Ovog su vikenda svi opatijski hoteli bili rasprodani, a još nešto mjesta ima za vikende što slijede, pa tako i za Novu godinu, rekao nam je u ime organizatora događanja Ivan Sarajlić te najavio da je danas veliko finale Festivala čokolade te će biti završena skulptura Orašara koju izrađuje talijanski choko kipar Antonio Licitra.

Poslušajte prilog Lee Domijan Fišter:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.