Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najtraženija biotehnologija, zdravstveni studiji i učiteljski fakultet

14.10.2019.

15:35

Autor: Gloria Fabijanić Jelović

Rektorica Snježana Prijić Samaržija (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Rektorica Snježana Prijić Samaržija (Foto: Gloria Fabijanić Jelović / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Oko 4500 novih studenata upisano je ove akademske godine na studije riječkog sveučilišta, rekla je na današnjoj konferenciji za novinare rektorica Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježana Prijić Samaržija.

Stopostotna upisanost je na Odjelu za biotehnologiju i istraživanje lijekova, na Fakultetu zdravstvenih studija i Učiteljskom fakultetu, i oni su svoju kvotu ispunili još u ljetnom roku. Pojačan je interes ove godine za medicinu, dentalnu medicinu, kao i neke studije na Filozofskom fakultetu poput kulturologije, povijesti i povijesti umjetnosti. Naravno, tu su i tradicionalni interesi za tehničku struku.

Jedna od važnijih novina su aktivnosti sveučilišta u međunarodnim asocijacijama, kao i sudjelovanje u projektu Rijeka EPK 2020. Uz to, predstavljene su i nove linije projekata u produkciji znanstvenih istraživanja, sustav i valorizacija kvalitete te realizacija infrastrukturnih projekata.

Poslušajte razgovor s rektoricom Sveučilišta u Rijeci prof. dr. Snježanom Prijić Samaržija:

Snježana Prijić Samaržija, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.