Hrvatski radio

Radio Rijeka

Najveći ovogodišnji kruzer "Sea Princess" ipak zaobilazi Rijeku

21.06.2017.

10:19

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Najveći kruzer najavljen za ovu godinu ipak ne dolazi u Rijeku. Brod "Sea Princess", dugačak 261 metar i na kojem je 1950 putnika i 900 članova posade, morao je jučer skrenuti s kursa i približiti se grčkome otoku Krfu zbog medicinskoga prijevoza jednoga putnika.

Najveći kruzer koji je došao u Rijeku još će neko vrijeme ostati Norwegian Jade (294 metra, više od 2500 putnika i više od 1000 članova posade), koji je 15. listopada 2016. na Brajdici završio spletom okolnosti. Zbog jakoga juga nije mogao pristati u Splitu, pa je kapetan odlučio produžiti do Rijeke. Rekorder je tako u naš grad došao slučajno, ovogodišnji najveći kruzer zaobilazi nas slučajno...

Neplaniranom promjenom rute, povratkom prema obali Krfa, Sea Princess je izgubio oko četiri sata. Toliko kašnjenje nije se moglo nadoknaditi, pa bi u Rijeku kruzer pristao tek oko 15 ili 16 sati, umjesto u podne, kako je bilo planirano. Stoga je odlučeno da će se naša luka jednostavno preskočiti i Sea Princess odlazi u Veneciju, gdje je trebao pristati sutra ujutro, potvrdio nam je Rajko Jurman iz Lučke uprave Rijeka.

Da se nešto neobično događa na putu najvećega ovogodišnjeg kruzera prema Rijeci, još jučer poslijepodne objavila je Facebook stranica Brodovi u Rijeci. Praćenjem situacije prema večeri i noći postalo je jasno da za dolazak u Rijeku i sve planirano jednostavno neće biti vremena. A planirano je bilo da dio od gotovo dvije tisuće putnika posjeti Trsat i ostale dijelove Rijeke, Opatiju, Labin i brojna druga odredišta.

Ovakvim, nesretnim raspletom nezadovoljni su sigurno ugostitelji i ostali turistički djelatnici, ali i entuzijasti i zaljubljenici u brodove koji su željno očekivali golemu ljepoticu Sea Princess. Brod je, inače, na 46-dnevnom putovanju oko svijeta koje je počelo 26. svibnja na zapadu Australije, a završava 10. srpnja u engleskom Doveru. Rijeka je trebala biti jedina hrvatska luka, uz još 18 drugih luka, pišu Brodovi u Rijeci.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.