Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:11 / 05.02.2019.

Autor: Albert Petrović, Iva Črnjar Ivančan

Nakon 10, odnosno 40 godina, MIK ponovno u Novom Vinodolskom i Crikvenici

Damir Rukavina, Andrej Baša i Velimir Piškulić (Foto: MIK)

Damir Rukavina, Andrej Baša i Velimir Piškulić (Foto: MIK)

Foto: - / -

MIK se vraća na crikveničko-vinodolsku rivijeru: u Novi nakon deset, a Crikvenicu nakon više od četrdeset godina. Rezultat je to dogovora čelništva ova dva grada koji će, uz organizaciju MIK-a dovesti i Svjetski plivački kup u maratonu, a imat će i zajedničku strategiju za razvoj vrhunskog turizma.

Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić izrazio je veliko zadovoljstvo povratkom festivala u Novi što je rezultat suradnje s Crikvenicom na puno polja, pa tako i na očuvanju tradicije i čakavskog dijalekta koji na žalost odumire. Festivalska karavana ove godine nakon 10 godina ponovno će stići u Novi, a naredne godine u Crikvenicu i to nakon 42 godine.

Gradonačelnik Crikvenice Damir Rukavina također je zadovoljan što MIK, kao institucija čakavskog dijalekta, stiže naredne godine u Crikvenicu. Uvjeren je da će i mještani i gosti uživati u festivalskoj večeri, a na sufliranje gradonačelnika Novog kako bi naredne godine Crikvenica mogla biti domaćin finala, Rukavina se zagonetno osmjehnuo.

Direktor festivala Andrej Baša je napomenuo kako je izuzetno zadovoljan podatkom da se u svojoj jubilarnoj 55. godini MIK vraća u Novi Vinodolski te suradnjom koju su Novi i Crikvenica ugovorili što daje temelje dobroj budućnosti festivala. Kako je rekao, pamte se izvrsne festivalske večeri u Novom, a najavio je da se ove godine pripremaju brojne novosti te pozvao publiku da uživa u festivalskoj večeri za pamćenje koja će se održati 20. lipnja na Frankopanskom trgu, uz slobodan ulaz.

Podsjetimo, natječaj za skladbe je otvoren do 17. veljače, a festival se održava u lipnju s finalnom večeri u subotu 22. lipnja. "Mladić od 55 godina" i ove godine će na svoj raspjevani put u dobrom raspoloženju, na zadovoljstvo publike, domaćina i samih izvođača jer MIK je upravo to - sinergija pozitivne energije, a s ciljem očuvanja tradicije, domaće besede i dobre pjesme.

Poslušajte što o povratku festivala kaže gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić:

Damir Rukavina, Andrej Baša i Velimir Piškulić (Foto: MIK)

Damir Rukavina, Andrej Baša i Velimir Piškulić (Foto: MIK)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.