Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon četiri desetljeća grobnički automotodrom dobiva novi asfalt

27.06.2017.

18:46

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 39 godina, na grobničkom će se automotodromu početkom srpnja početi postavljati nova asfaltna podloga, što će toj pisti dati novu kvalitetu, izvijestili su na konferenciji za novinare danas u Rijeci.

Najprije će se održati natjecanje motociklističkog prvenstva Alpe-Adria, a nakon toga uklonit će se stari i postaviti novi asfalt. Odabir izvođača još traje, rekao je bivši direktor Automotodroma Grobnik i visoki djelatnik svjetske motociklističke federacije FIM-a Igor Eškinja.

Istaknuo je da će pista s novim asfaltom omogućiti organizaciju važnijih natjecanja na svjetskoj razini, poput svjetskoga motociklističkog prvenstva u kategoriji 'endurance'. Uvjet za organizaciju takvih natjecanja je i sportski kadar koji je na Grobniku na visokoj razini, zahvaljujući iskustvu u organizaciji mnogih natjecanja, rekao je Eškinja.

Ivana Cvitan Polić, nova načelnica Općine Čavle, istaknula je da su riješeni svi imovinsko-pravni odnosi te da su legalizirani svi objekti u sklopu automotodroma. Uz uređenje same piste, želja je da se uz pomoć europskih fondova uredi glavna zgrada s multimedijalnim postavom, koji bi na suvremen način govorio o povijesti automotodroma i o slavnim osobama koje su ga posjetile ili koje su tu vozile. Ocijenila je da je automotodrom jedna od najvažnijih točaka te općine te jedan od njezinih najvećih potencijala.

Automotodrom je osigurao zajam od šest milijuna kuna za asfaltiranje piste. Prvo veće natjecanje na novoj podlozi bit će utrka svjetskog prvenstva motocikala s prikolicama u rujnu. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.