Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon cjelonoćne potrage pronađeno tijelo ribara nestalog kod Lošinja

09.07.2017.

17:49

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tijekom noći i jutra u zapadnom Kvarneru trajala je intenzivna potraga za nestalim hrvatskim ribarom, čije je beživotno tijelo podmorskom potragom pronađeno danas prije podne, priopćeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Službenici Nacionalne središnjice za usklađivanje traganja i spašavanja na moru Rijeka s Lučkom kapetanijom Rijeka i Lučkom ispostavom Mali Lošinj koordinirali su intenzivnu pomorsku potragu u lošinjskom akvatoriju za nestalim ribarom.

Potraga je pokrenuta 8. srpnja u 23 sata, nakon dojave Pomorske policije Rijeka, čiji službenici su s dva plovila također sudjelovali u potražnoj akciji. Potrazi su se s jednim plovilom priključili i djelatnici tvrtke SeaHelp.

Najintenzivnija potraga odvijala se kod otoka Veli i Mali Osir u Lošinjskom kanalu, kamo je, prema dostupnim podacima, nestali ribar isplovio u subotu oko 18:30 sati brodicom dužine 3,5 metra, bez kabine. 

MRCC Rijeka je rano jutros, 9. srpnja, u potragu uključila ronioce specijalne jedinice Pomorske policije Rijeka, a u suradnji s Obalnom stražom RH angažiran je i zrakoplov koji je obavio prelete u području potrage. Dojava o pronalasku beživotnog tijela nestalog ribara stigla je u 10:27 sati. Pronašli su ga policijski ronioci u moru kod Malog Osira na dubini 7-8 metara, nedaleko potopljene brodice.

U pretpostavljeno vrijeme nestanka smrtno stradalog hrvatskog ribara na moru su vladali nepovoljni vremenski uvjeti, a točan uzrok ove pomorske nesreće znat će se po okončanju očevida, odnosno, policijske istrage, stoji u priopćenju Ministarstva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.