Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon izbjegnutog stečaja, "Čabranka" radi na učinkovitijoj vodoopskrbi

04.10.2019.

12:49

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

V.d. direktora "Čabranke" Mladen Stjepan Vitković (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

V.d. direktora "Čabranke" Mladen Stjepan Vitković (Foto: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka)

Foto: - / -

Vijećnici Grada Čabra proljetos su svojom odlukom omogućili da lokalna samouprava preuzme otplatu duga gradskog Komunalnog društva Čabranka prema Hrvatskoj elektroprivredi, čime je izbjegnut stečaj i sada je temeljna zadaća stvoriti učinkovitiji sustav pružanja usluge vodoopskrbe.

Na to je tijekom jučer predvečer održane sjednice Gradskog vijeća duljim izvješćem upozorio vršitelj dužnosti direktora čabarskih komunalaca Mladen Stjepan Vitković. Nalazi ispravnosti vode su, kaže, u posljednje vrijeme sve povoljniji. Međutim, stvari poput opremljenosti i ekipiranosti poduzeća za intervencije te pokazatelji o velikim gubicima vode u pojedinim dijelovima sustava, daleko su od željene razine i samo su neki segmenti s poduže liste problema. 

"Situacija u Komunalnom društvu Čabranka, vezana uz ulaganja, rekonstrukciju i održavanje se može popraviti, ali sve to zahtjeva još puno znanja, energije, volje i odricanja. Radi se o opsegu posla za narednih deset godina i ne govorimo o nečemu što se može odraditi preko noći. Riječ je o cijelom nizu mjera i radnji koje se moraju odraditi da bi konačno vratili povjerenje građana u vodu za piće, koja to doista može i biti", poručio je vijećnicima vršitelj dužnosti direktora "Čabranke" Mladen Stjepan Vitković. Poslušajte izjavu:

"Čabranka" radi na boljoj vodoopskrbi, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.