Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nakon obnove Kraljevičani će imati dvostruko veću zdravstvenu stanicu

23.08.2016.

13:05

Autor: Larissa Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kraljevici traje obnova zdravstvene stanice, vrijedna pet milijuna kuna, koju Grad financira uz pomoć Primorsko-goranske županije. Radovi započeti u travnju idu po planu, pa bi oko pet tisuća građana Kraljevice i okolice već u prosincu trebalo koristiti nove prostore u starom objektu.

Do sada je izvedena polovica ugovorenih radova, kaže Goran Rupčić, predstavnik izvođača radova. Završeni su radovi na konstrukciji objekta, započeti su vodoinstalaterski radovi, a u tijeku su i radovi na fasadi.

Proširenjem postojeće građevine dobit će se dvostruko više prostora. Prvotnih 387 postat će 617 četvornih metara, u koje će se smjestiti dvije ordinacije opće medicine, stomatološka i pedijatrijska ordinacija te čekaonice i sanitarni čvorovi. 

Za vrijeme radova, zdravstvena stanica preseljena je u privremene prostorije - bivšu ambulantu Brodogradilišta Kraljevica.

Danas su, u pratnji novinara, gradilište obišli predstavnici Grada Kraljevice i izvođača radova. Poslušajte što kažu Ivan Jerčinović iz Komunalnog odjela Grada Kraljevice te Goran Rupčić u ime izvođača radova:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.