Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nalet motorne jahte na brodicu kod Cresa

04.08.2013.

23:16

Autor: MPPI / Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pet članova posade skokom u more preživjeli su iznenadni nalet talijanske motorne jahte na njihovu brodicu danas poslijepodne, nedaleko otoka Cresa.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) u 15.07 sati primila je dojavu članice posade brodice Grašo 590, hrvatske zastave sa pet članova posade, na koju je naletjela motorna jahta Sea Swing, talijanske zastave, dužine 10,35 metara, na poziciji ispred rta Zaglav, blizu mjesta Valun na otoku Cresu, te je odmah koordinirana akcija traganja i spašavanja preko Lučke kapetanije Rijeka, Lučke ispostave Cres i Pomorske policije Rijeka.

Po dolasku na poziciju nesreće kapetan LI Cres utvrdio je značajnu štetu na hrvatskoj brodici kojoj je pri naletu velikim dijelom uništen krmeni dio, dok su svih pet članova posade hrvatski državljani, na svu sreću neozlijeđeni.

Svim sudionicima ove pomorske nesreće naređeno je prijaviti se u LI Cres, gdje po nalogu lučkog kapetana ispostave imaju dati iskaze o ovoj pomorskoj nesreći.

Nakon nesreće nije prijavljeno onečišćenje morskog okoliša, a oštećena hrvatska brodica dopremiti će se u Rijeku radi vještačenja o uzrocima nesreće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.