Hrvatski radio

Radio Rijeka

Udruga Mijau nudi 50% popusta za sterilizaciju mačaka: Čim krenete hraniti mačku, ona je vaša - ne okrećite joj leđa

02.01.2023.

21:39

Autor: Radio Rijeka

slatke mace

slatke mace

Foto: - / pixabay

U suradnji s pet veterinarskih ambulanti u Rijeci i okolici, riječka Udruga “Mijau” od 2. siječnja pa sve do 28. veljače organizira akciju sterilizacije mačaka.

Cijena ovisi od ambulante do ambulante: Zahvat za ženke iznosi od 27,21 do 34,51 eura (205 do 260 kuna), dok za mužjake iznosi od 19,91 do 27,21 eura (150 do 205 kuna). Zbog velikog interesa poželjno je naručiti se i rezervirati termin čim prije.

Vlasnici mačaka i oni koji hrane mačke ispred svojih kuća odgovorni su za povećanje broja mačaka i ukoliko zaista žele pomoći životinjama jedini ispravni i humani način je sterilizacija ženki, ali i mužjaka zbog spolno prenosivih bolesti. Svi su odgovorni i volonteri savjetuju svim stanarima ukoliko imaju mačke oko svoje kuće, udruživanje i sakupljanje sredstava za sterilizaciju.

Udruga "Mijau"

Osnovni cilj udruge ovim projektom djelovati je preventivno pa tako iz udruge “Mijau” mole građane Rijeke i Primorsko-goranske županije da pomognu ljubimcima na pravi način sterilizacijom, čime se može osigurati normalan suživot čovjeka i životinje.


Grad Rijeka od 2004. godine kontinuirano sufinancira projekt sterilizacije slobodno živućih mačaka „Uhvati, steriliziraj, vrati“ Udruge za dobrobit i zaštitu mačaka „Mijau“ Rijeka.


Ukoliko netko od građana želi sterilizirati mačke koje hrani, a ne može ih uhvatiti i postoperativno brinuti o njima, mogu se obratiti volonterima Udruge koji će im pružiti pomoć.


Za više informacija o akciji nazovite volontere na sljedeće brojeve mobitela: 091/543 5819, 091/887 5688.


Veterinarske ambulante koje sudjeluju u akciji su:


Veterinarska ambulanta Ferarica d.o.o., Kozala 51, Rijeka, dr.vet.med. Tamara Ferari Miškulin, tel: 051/514-399;


Veterinarska ambulanta privatne prakse „Trsat“, Josipa Kulfaneka 4, Rijeka, dr.vet.med. Sanjin Polić, tel: 051/216-042;


RiVet Specijalistička veterinarska praksa, Istarska 15, Rijeka, dr. vet. med. Srećko Krešić i dr.vet.med. Jagoda Rosović, tel: 051/561-452


Veterinarska ambulanta Turković, Viškovo122/c, Viškovo, dr.vet.med. Eugen Turković, tel: 051/257-571;


Veterinarska praksa Uvodić, Mavrinci 2, Čavle, Sara Uvodić, mag. univ. med. vet. tel: 051/564-772.

Svi oni koji se odluče za sterilizaciju mačke u ambulanti koju su izabrali (molimo unaprijed dogovoriti termin), molimo da životinje na zahvat donesu natašte i to u transportnim boksovima. Sa sobom neka ponesu čiste pamučne krpe ili pelene koje će veterinari staviti ispod mačke u transporter, kada maca bude operirana. Jako je važno da ako transportne boksove posuđuju, iste jako dobro operu i dezinficiraju zbog mogućih prijenosa virusnih zaraznih bolesti mačaka.

Udruga Mijau

Vrlo je važno nakon operativnog zahvata prvih 24 sata držati mačku u zatvorenom i prekrivenom boksu, u toplijem prostoru, a nakon jednoga dana pustiti je u veći prostor i držati pod kontrolom još par dana.


Sve najvažnije informacije volonterka udruge Sava Kojić rekla je našoj Anji Matić: 

razgovor sa Savom Jokić - emisija Leksikon

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

Emisija

Leksikon

Ne stane nam sve u informativne emisije dana, pa zato u Leksikonu svakog dana između 17 i 18 sati emitiramo nekoliko razgovora ili reportaža o aktualnim događajima u našem kraju. Između njih - dobra glazba!

Poslušajte u Slušaonici