Hrvatski radio

Radio Rijeka

Napukline u SDP-u: lome se koplja oko etičkog kodeksa Županijske skupštine

25.02.2019.

15:20

Autor: Nina Deranja, Neva Funčić

Zlatko Komadina (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Zlatko Komadina (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

"Županijska opozicija pokušala je legalizirati populizam i neargumentiranu raspravu zaobilaženjem poslovnika i procedure, narušavajući time temelj demokracije", rekao je član predsjedništva Županijske organizacije SDP-a Marko Mataja Mafrici.

Time je komentirao događaj s 18. sjednice Županijske skupštine, kada su vijećnici Mosta zatražili promjenu teksta etičkog kodeksa, pozivajući se na kršenje prava slobode govora. "Sloboda govora nije sloboda difamiranja. Neprovjerene informacije zovu se tračevi, a tekst Etičkog kodeksa može izmijeniti samo Antikorupcijsko povjerenstvo, isključivo po proceduri", zaključio je Marko Mataja Mafrici

I eto novih napuklina u SDP-u. Župan i predsjednik županijske organizacije SDP-a Zlatko Komadina sklon je kompromisu i prihvaćanju prijedloga županijske oporbe da se izraz "suzdržavanje od nedovoljno provjerenih informacija" zamijeni izrazom "neistina". Župan smatra da etički kodeks treba biti jedinstveno prihvaćen, i zato dopunjen na sjednici Antikorupcijskog povjerenstva. Poslušajte njegovu izjavu:

Župan o etičkom kodeksu, pripremila Neva Funčić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.