Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Narod odlučuje": Ministar Kuščević laže da nismo prijavili volontere

02.11.2018.

12:42

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / HR Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / HR Radio Rijeka

Foto: - / -

Ministar Lovro Kuščević, gostujući u programu Hrvatskog radija, lagao je da Građanska incijativa "Narod odlučuje" nije prijavila volontere koji bi trebali imati uvid u navodno nevažeće potpise prikupljene uz referedum za pravedniji izborni sustav, rekla je korodinatorica inicijative Blaženka Kulić.

Novinarima je pokazala mailove poslane na adresu Ministarstva uprave, 26. listopada, na kojima je uredno prijavljeno 45 njihovih volontera, uz preslike osobnih iskaznica. "Stoga tražimo da naše volontere uvrstite na popis prijavljenih, obzirom da smo sve učinili baš onako kako ste i zahtijevali da bi i naših 45 volontera imalo uvid u sve što je sporno jer nema razloga da strahujete od vlastitoga naroda", rekli su predstavnici Građanske inicijative "Narod odlučuje" Blaženka Kulić i Hrvoje Pende.

"Iz svega ovoga je jasno da Vlada Republike Hrvatske na čelu s Plenkovićem, a preko ministra Kuščevića, i dalje se ceri u lice hrvatskim građanima i ne želi raspisati referendum, iako je Građanska inicijativa "Narod odlučuje" prikupila dovoljan broj potpisa", rekla je Kulić.

"Mi još jednom pozivamo ministra Kuščevića da odstupi, a premijera Plenkovića da prekine ovu sramotnu epizodu za Hrvatsku i raspiše referendum za pravedniji izborni sustav jer nijedna legitimna i demokratska vlada ne bi se trebala bojati volje i stavova vlastitog naroda", zaključuje Pende. Poslušajte:

Galerija
Blaženka Kulić (Foto: Josip Krmpotić / HR Radio Rijeka), Foto: -/-
Hrvoje Pende (Foto: Josip Krmpotić / HR Radio Rijeka), Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.