Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Narod odlučuje": provjeru potpisa neka obavi Državno izborno povjerenstvo

03.08.2018.

13:59

Autor: Blanka Uzelac

Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka

Foto: Blanka Uzelac / Radio Rijeka

Foto: - / -

Članovi Građanske inicijative Narod odlučuje danas su u Rijeci uputili oštre kritike hrvatskoj Vladi zbog zaključka da se broj i vjerodostojnost potpisa, za referendum o izbornom sustavu više od 400 tisuća birača, provjeri.

U inicijativi se zalažu da provjeru potpisa obavi Državno izborno povjerenstvo, jer se ovako ne zna ni tko će potpise brojati, provjeravati i do kada će sve to trajati.

Koordinatorica građanske inicijative za Primorsko-goransku županiju Blaženka Kulić ističe kako je Vlada RH protiv referenduma, pa sumnja u korektnu provedbu provjere potpisa. "Stoga poručujem premijeru Plenkoviću i Vladi da hrvatski građani znaju čitati, pisati i potpisati se, kao što znaju prepisati svoj OIB. Pozivamo ministra Lovru Kuščevića koji je na čelu Ministarstva uprave, a koje je dobilo zadatak da provjeri broj i vjerodostojnost potpisa, da DIP-u omogući obavljanje tog zadatka, a našim promatračima da u tome sudjeluju."

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.