Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nastavak priče o uvali Mrtvaška - ravnatelj lučke uprave prijavio prijetnje smrću

02.05.2022.

11:30

Autor: Iva Pavletić Crnić / Neva Funčić

Luka Mrtvaška i Ilovik (Foto: PGŽ)

Luka Mrtvaška i Ilovik (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Stanovnici otoka Ilovika u petak su spriječili pokušaj postavljanja rampe u uvali Mrtvaška na Lošinju, koja bi onemogućila Ilovčanima, ali i turistima, da koriste postojeći "mulić" kako bi došli do Ilovika. Ravnatelj ŽLU Mali Lošinj u međuvremenu je primio prijetnje smrću.

Kako tvrde Ilovčani, postavljanje rampe od strane Županijske lučke uprave Mali Lošinj na mjesto koje ne spada pod gradilište, a i samim time zatvaranje dijela državne ceste, smatraju nezakonitim. 


No u vrijeme početka turističke sezone, tvrde oni, takav pokušaj postaje i egzistencijalni udar na mnoge Ilovčane koji se bave turizmom. "Onemogućiti dolazak gostiju na Ilovik znači onemogućiti egzistenciju mnogih otočana", kaže glasnogovornik mjesnog odbora Ilovika Ladislav Radoslović koji optužuje županijske vlasti te najavljuje veliki prosvjed ovog četvrtka u Opatiji.


Zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić je na današnjoj konferenciji za novinare rekla da je ravnatelj Županijske lučke uprave Mali Lošinj Filip Balija policiji jučer prijavio prijetnje smrću koje su mu upućene nakon novog prosvjeda na gradilištu u Mrtvaškoj. 


Istaknula je da za radove postoji važeća građevinska dozvola te da je investitor u petak protupravno onemogućen u pokušaju postavljanja rampe i ograđivanja gradilišta.


Medarić je najavila da će ŽLU Mali Lošinj i dalje nastojati izvođaču radova omogućiti pristup gradilištu. Poslušajte izjave dožupanice Marine Medarić i predstavnika VMO Ilovik Ladislava Radoslovića:

Medarić o Mrtvaškoj

Ladoslav Radoslović

U nastavku u cijelosti prenosimo reakciju ravnatelja ŽLU Mali Lošinj:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.