Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nastavak ulaganja u lučke objekte na području Kvarnera i Istre

26.02.2020.

12:45

Autor: Vladimir Jurić

Rikardo Staraj, Oleg Butković i Zlatko Komadina (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Rikardo Staraj, Oleg Butković i Zlatko Komadina (Foto: Vladimir Jurić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Mošćeničkoj Dragi potpisani su ugovori i sporazumi o sufinanciranju izgradnje, sanacije i rekonstrukcije objekata u lukama otvorenim za javni promet na području Primorsko-goranske i Istarske županije.

Ugovore vrijedne 38,7 milijuna kuna potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina, gradonačelnici i načelnici općina u Primorsko-goranskoj županiji te pojedini upravitelji lučkih uprava s područja naše i Istarske županije.

Sredstva su namijenjena za obnovu luka, ali i za uređenje pomorskog dobra te modernizaciju, obnovu i izgradnju ribarske infrastrukture. Ministarstvo će, ističe Butković, u ovoj godini dodijeliti sredstva za još pet projekata županijskih lučkih uprava Primorsko-goranske županije u iznosu od 27 milijuna kuna. Osim toga, dio ulaganja zahvatit će i devet projekata za gradove i općine u visini od tri milijuna i 790 tisuća kuna.

Oleg Butković izjava, pripremio Vladimir Jurić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.