Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nastupom polaznika "Rinkluzije" počeo Tjedan jednakosti u Rijeci

24.07.2021.

13:09

Autor: Albert Petrović / HRT - Radio Rijeka

Nastup polaznika projekta Rinkluzija (Foto: Centar za mirovne studije / Facebook)

Nastup polaznika projekta Rinkluzija (Foto: Centar za mirovne studije / Facebook)

Foto: - / -

Rijeka je jedan od osam gradova u Hrvatskoj u kojima se održavaju Tjedni jednakosti, u organizaciji Arterarija, Centra za mirovne studije i Romske organizacije mladih Hrvatske. Manifestacija je otvorena jutros na Korzu, nastupom polaznika projekta "Rinkluzija".

Projekt zajedno provode Udruge RoMorčić i Ri Rock, a korisnici su pripadnici romske nacionalne manjine, kojima je pružena besplatna neformalna glazbena edukacija u cilju poticanja kreativnosti, pozitivnog psihofizičkog razvoja te aktivnog uključivanja u društveni kulturni život zajednice u kojoj žive.

Zadovoljni smo jer smo uspjeli otvoriti prostore za temu mladih Romkinja i Roma. Općenito smo podigli interes za njihove glasove i mišljenje. Još je jako puno posla pred nama, ali napravili smo korak u dobrom pravcu", rekla je o dosadašnjem odazivu, Sandra Kasunić iz Centra za Mirovne studije u Zagrebu.

U prostoru Exportdrva večeras i sutra prikazuje se prestava Pogledaj me, Romana Nikolića, a 2. kolovoza u Galeriji Kortil bit će otvorena audio-vizualna izložba Barbare Matejčić i Ane Opalić "Jednog dana život će biti lijep". Poslušajte izjavu:

Sandra Kasunić o Tjednu jednakosti, pripremio Albert Petrović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.