Hrvatski radio

Radio Rijeka

Naučite upravljati dronom u Tehničkom centru mladih Rijeka!

30.11.2017.

13:21

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Nakon 3D printanja, članovi Tehničkog centra mladih Rijeka bavit će se dronovima. Suradnjom Zajednice tehničke kulture Rijeka, Saveza inovatora Primorsko-goranske županije i tvrtke IB informacijske tehnologije, nabavljena je bespilotna letjelica DJI Spark.

U Tehničkom centru mladih rijeka 2017. godina je bila godina 3D printanja. Program je prihvatilo Ministarstvo znanosti i obrazovanja, radionica je opremljena 3D printerom, 3D skenerom, računalima i softwareom, velik broj učenika prošao je kreativno-edukativne radionice 3D modeliranja i printanja. 

2018. godina bit će godina drona. Uređaj vrijedan šest tisuća kuna koji je danas predan i isproban u modelarskoj radionici Tehničkog centra mladih Rijeka koristit će se u edukaciji budućih mladih "letača", a osim za edukaciju koristit će ga i za snimanja raznih manifestacija, posebno u okviru EPK 2020.

Troje polaznika Centra je uspješno položilo ispit za rukovatelja sustava bespilotnim letjelicama u Agenciji za civilno zrakoplovstvo u Zagrebu. U planu imaju obići riječke osnovne škole animirajući učenike za edukativne radionice sigurnog letenja dronom.

O čemu su vodili računa prilikom nabave drona, tumači tajnik Zajednice tehničke kulture Rijeka Kazimir Mihić, poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.