Hrvatski radio

Radio Rijeka

Navozi prazni, sudbina nikad neizvjesnija

12.11.2012.

16:43

Autor: Olga Mandić / Tajana Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanje u 3. maju je krajnje ozbiljno. Posla je sve manje, a navozi su prazni jer nije ugovoren nijedan brod. Radnici su Vladu RH još jednom upozorili na tešku situaciju i najavili prosvjede.

Dijelovi proizvodnih procesa već su bez posla, a radnici preraspoređeni u završne faze gradnje broda. Nedostatak posla već su osjetili radnici Tvornice motora i dizalica, čija je sudbina neizvjesna i zbog neriješene privatizacije.

Piše to u pismu podružnice Sindikata metalaca Hrvatske u 3. maju upućenome premijeru Zoranu Milanoviću. Sindikalci, koji se inače protive stečaju, pozivaju Vladu da konačno kaže radnicima koje su joj namjere u vezi s privatizacijom brodogradilišta.

Više od 2400 radnika te oko šest stotina kooperanata i dobavljača traže da se 3. maju osiguraju novi poslovi koji bi omogućili redovite plaće. Traže i hitan sastanak u Ministarstvu gospodarstva te najavljuju prosvjedni skup u brodogradilištu 15. studenoga i 22. studenoga na Markovom trgu u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.