Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ne nasilju! "Živim život bez nasilja" je i u Rijeci

12.11.2015.

16:18

Autor: Olivera Vinković, Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Svaki dan je dan kada treba živjeti bez nasilja, a program "Živim život bez nasilja" bit će održan u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, u petak, 13. studenoga. Na programu je projekcija igrano-dokumentarnog filma o prevenciji nasilja.

"Živim život bez nasilja" naziv je kampanje koju su pokrenuli Ministarstvo unutarnjih poslova i Ujedinjeni narodi u RH. Povod za akciju bio je 25. studeni kada se obilježava Međunarodni dan sprječavanja nasilja nad ženama, a namijenjena je učenicima osnovnih i srednjih škola, nastavnicima, roditeljima te cijeloj zajednici.

Svaki dan je dan kada treba prevenirati nasilje, naglasila je u najavi programa županijska koordinatorica u osnovnim i srednjim školama za provođenje preventivnih programa Ksenija Petelin.

Program "Živim život bez nasilja" provođen je i u OŠ Petar Zrinski Čabar, područnoj školi Gerovo i obuhvatio je 24 učenika. Na svečanosti će biti predstavljeni i nagrađeni oni koji su temu najuspješnije izražavali u različitim umjetničkim oblicima. 

Igrano-dokumentarni film "Živim život bez nasilja" nastao je u suradnji Ministarstva unutarnjih poslova s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i sporta te partnerima. Pruža uvid u proživljena iskustava uključenih u projekt primarne prevencije i poziva na odabir pozitivnih životnih vrijednosti što u konačnici pridonosi jačanju nediskriminacije, nenasilja i tolerancije. Jednosatni film je posvećen je Miroslavu Tunjiću kojeg su 14. studenog 2010. pretukla dva mladića, a 17-godišnji Miroslav od posljedica je preminuo.

Više o programu "Živim život bez nasilja" možete doznati na njegovom Facebook profilu, a poslušajte i što su uoči sutrašnjeg programa rekli glazbenik Mateo Resman i koordinatorica Ksenija Petelin:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.