Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ne nasjedajte lažnim kontrolorima pristojbe

28.11.2015.

17:51

Autor: HRT

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Pojavili su se slučajevi lažnoga predstavljanja pojedinaca u ime Hrvatske radiotelevizije, stoga HRT obavještava sve svoje korisnike kako ne provodi nikakve nove aktivnosti provjere dugova obveznika mjesečne pristojbe i ne nudi obveznicima nikakve uređaje tražeći pritom osobne podatke građana.

Ako dobijete telefonski poziv sa sličnim zahtjevima, a pozivatelj se predstavlja kao zaposlenik Hrvatske radiotelevizije, upozoravamo vas da je riječ o lažnome predstavljanju i pokušaju prijevare. HRT posebno upozorava građane da takvim pozivateljima ne daju osobne podatke, nego da o svemu obavijeste policiju.

Svoje korisnike obavještavamo da ih u ime HRT-a mogu posjetiti jedino kontrolori pri obavljanju redovitoga nadzora. HRT-ovi kontrolori, međutim, dolaze osobno i moraju se identificirati službenom iskaznicom HRT-a, a njihove se kontrole uvijek prethodno najavljuju i mjerodavnim policijskim postajama upravo da bi se spriječili pokušaji lažnoga predstavljanja trećih osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.