Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nedostatne zalihe krvi: KBC Rijeka uputio hitan apel darivateljima

16.10.2018.

10:20

Autor: Iva Črnjar Ivančan

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Crveni križ Rijeka i Klinički bolnički centar Rijeka pozivaju sve građane, davatelje krvi i one koji će to postati, da zbog nedostatnih zaliha daruju krv na Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu.

Poziv se prvenstveno odnosi na krvne grupe A pozitivna (A+) i B pozitivna (B+). Davatelji ostalih krvnih grupa također su dobrodošli. U Zavod se na darivanje krvi može doći danas, u srijedu i četvrtak od 8 do 19 sati te u petak od 8 do 15 sati.

Dodatne informacije mogu se dobiti u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu na telefon 051/658-352, u Odsjeku darivatelja krvi Gradskog društva Crvenog križa Rijeka na telefon 051/213-873 ili na besplatni telefon za darivatelje krvi 0800 200 221.

Stanje zaliha krvi u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu KBC-a Rijeka možete pratiti na internetskim stranicama KBC-a. Poslušajte izjavu Snježane Skorup Buneta, liječnice u Kliničkom zavodu za transfuzijsku medicinu:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.