Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nedovršeno klizalište u Delnicama

13.03.2021.

11:12

Autor: Nenad Lučić

Nadogradnja natkrivenog klizališta u Delnicama, kojim bi ono postalo zatvorena dvorana, trenutačno je gotovo neostvariv financijski zalogaj, joji osjetno premašuje 10 milijuna kuna (Foto: Nenad Lučić

Nadogradnja natkrivenog klizališta u Delnicama, kojim bi ono postalo zatvorena dvorana, trenutačno je gotovo neostvariv financijski zalogaj, joji osjetno premašuje 10 milijuna kuna (Foto: Nenad Lučić

Foto: - / -

Dvanaest je godina prošlo otkad je u Delnicama započelo s radom natkriveno klizalište, no i dalje je upitno hoće li taj objekt, sukladno prvotnom projektu, ikada biti nadograđen i postati potpuno zatvorena dvorana s nizom popratnih sadržaja?

Nadogradnja bi omogućila da se sadržaji i sportovi na ledu organiziraju dulje od trenutačno aktualna tri zimska mjeseca, a korisnicima bi se nudilo više i tijekom ljeta. 

Izgradnju delničkog klizališta su, uz potporu europskih fondova, prije dvanaest godina sufinancirali Grad Delnice i Primorsko-goranska županija, a njime otad upravlja zajednička tvrtka Goranski sportski centar. Spomenuti je model ulaganja u nastavak radova trenutačno neprovediv, smatra gradonačelnik Delnica Ivica Knežević.

S novcem s kojim se raspolaže, ne postoji niti primisao o mogućnosti upuštanja u jednu takvu financijsku avanturu. Europskih fondova za financiranje takvih projekata trenutačno nema. To znači da bi po pola potrebnog iznosa trebali osigurati Grad Delnice i Primorsko-goranska županija, a prema grubim procjenama  riječ je poslu koji znatno premašuje vrijednost od 10 milijuna kuna. 

Zasad trajanje sezone klizanja u Delnicama, pridodaje Knežević, ovisi od vanjskih, odnosno kilmatskih uvjeta zimi. Nadogradnjom objekta  klizačka sezona bi bila duža, a planiranje poslovanja olakšano.

Osim stvaranja boljih uvjeta, projektom nadogradnje klizališta predviđeno je uređenje većih tribina i primjerenih sportskih svlačionica uz ledenu plohu te niza uredskih i poslovnih prostora.

Iz Gorskog kotra javlja se Nenad Lučić:

Nedovršeno klizalište Delnice, pripremio Nenad Lučić

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.