Hrvatski radio

Radio Rijeka

Negativni svi kontakti Rabljanina pozitivnog na koronavirus

11.06.2020.

12:00

Autor: HRT - Radio Rijeka, Hina

Foto: Milan Sabic / Pixsell

Foto: Milan Sabic / Pixsell

Foto: - / -

Potvrđena je pretpostavka epidemiologa da se kod pozitivnog Rabljanina radi o već preboljeloj infekciji SARS-CoV-2 virusom, priopćio je u četvrtak Denis Deželjin, načelnik Stožera CZ Grada Raba. Negativni su nalazi svih njegovih bliskih kontakata.

U Hrvatskoj nema novooljelih u posljednja 24 sata od koronavirusa, a ukupno je od početka epidemije do danas bilo 2249 zaraženih covidom-19, priopćio je u četvrtak Stožer civilne zaštite. Do sada je testirano 69.606 osoba, od toga 257 u posljednja 24 sata. Na bolničkom liječenju je sedam osoba i niti jedan pacijent više nije na respiratoru. Ukupan broj ozdravljenih je 2132, a dvoje bolesnika je ozdravilo u posljednja 24 sata. Od toga ih je 828 otpušteno iz bolnice, a kod kuće je ozdravilo 1311 osoba. Ukupno je dosad preminulo 106 osoba. (Hina)

Testovi svih 17 osoba, bliskih kontakata pozitivnog Rabljanina, kojima su u srijedu uzeti brisevi, negativni su na koronavirus.

"Stečeni imunološki odgovor pacijenta koji je dokazan serološkim testiranjem potvrđuje da se radi o preboljeloj infekciji starijeg datuma", piše načelnik Stožera CZ Grada Raba Denis Deželjin.

Podsjećamo, javljali smo o novom slučaju zaraze kovidom u Primorsko-goranskoj županiji, Rabljaninu koji je 17. ožujka došao na Rab iz Austrije gdje radi i preventivno bio u samoizolaciji. Testiran je prije povratka u Austriju, a test je pokazao da je pozitivan na koronavirus, iako bez simptoma, javili su iz Županijskog stožera CZ.

Posljednji slučaj novooboljele osobe od koronavirusa u Primorsko-goranskoj županiji zabilježen je 49 dana prije ovoga. Na području PGŽ sada su četiri oboljele osobe.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.