Hrvatski radio

Radio Rijeka

Neka srijeda bude pravi "Europski dan bez poginulih u prometu"

20.09.2016.

18:42

Autor: Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prvi "Europski dan bez poginulih u prometu" trebala bi biti srijeda 21. rujna. Stoga će se i na području PU PGŽ provoditi pojačane mjere prema vozačima koji ne poštuju ograničenja brzine, ali i prema drugim prekršiteljima prometnih pravila.

Inicijativa TISPOL-a za smanjenje smrtnog stradavanja i ozljeđivanja u prometu na europskim cestama, u suradnji s Europskom komisijom, političarima, nositeljima strategija i partnerima u području sigurnosti cestovnog prometa iz cijele Europe, odabrala je 21. rujna za početak projekta Edward, čiji je cilj - dan bez poginulih u prometu na europskim cestama.

Na području Policijske uprave primorsko-goranske prometna policija provodit će pojačane preventivno-represivne mjere prema vozačima koji ne poštuju dopuštena ograničenja brzine kretanja i tako ugrožavaju sigurnost cestovnog prometa.

Policija će poduzimati pojačane mjere i prema vozačima koji čine druge prometne prekršaje: prisutnost alkohola u organizmu, tehnička neispravnost vozila, oduzimanje prednosti prolaska, nepropisno pretjecanje, upravljanje vozilom prije stjecanje prava, nekorištenje zaštitne kacige, sigurnosnog pojasa...

Iz policije podsjećaju da i vi možete postati svjestan partner u projektu Edward - ispunite Zakletvu za sigurnost cestovnog prometa, poštujte pravila i propise te potičite druge da čine to isto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.