Hrvatski radio

Radio Rijeka

Nekoliko dana nema letova: Hidroavioni prema otocima loše održavani?

13.08.2016.

14:11

Autor: Biserka Belić, Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Hidroavioni koji svakodnevno povezuju Rijeku s Lošinjem, Pagom, Rabom i Splitom nekoliko dana neće letjeti. Neslužbeno doznajemo da je prizemljenje aviona naredila Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo zbog lošega održavanja.

Tvrtka European Coastal Airlines obustavila je sve letove na četiri dana, do srijede 17. kolovoza. Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo izvijestila je u subotu da je zbog nedostataka utvrđenih tijekom inspekcijskoga nadzora od 10. do 12. kolovoza privremeno prizemljila zrakoplove navedene tvrtke.

Postupak je u tijeku, poručuju iz Agencije, pa ne mogu govoriti o detaljima, ali ističu da inspekcijski nadzor nisu potaknuli napisi u pojedinim medijima. Navode da su prijavljene nepravilnosti počeli istraživati dva tjedna prije inspekcije.

Oglasili su se i iz European Coastal Airlinesa. "Sretni smo što možemo dokazati našu sposobnost da radimo sigurno i pouzdano te da u što kraćem roku eliminiramo sumnje u pogledu kvalitete našeg rada", navodi ECA i dodaje da sve putnike koji su rezervirali letove sljedećih dana kontaktiraju radi povrata novca.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.